خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …

خواص و مضرات انجیر

خواص و مضرات انجیر , عوارض و زیان های انجیر , خاصیت ها و فواید انجیر , o hw hk dv

خواص و مضرات انجیر

انجیر یکی از میوه های درختی تابستانی است که عمر درخت آن تا بیش از ۱۰۰ سال هم می رسد. جالب است بدانید که درخت انجیر گونه های بسیار زیادی دارد که اکثر گونه های آن به صورت زینتی یا وحشی در طبیعت موجود هستند.

انجیر از میوه هایی محسوب می شود که با آن غذاها و خوراکی زیادی تهیه نمی شود و معمولا اگر فصل انجیر نباشد به صورت خشک شده مصرف می شود. از مهم ترین خوراکی هایی که با انجیر تهیه می شوند می توان به مربای انجیر و سرکه انجیر اشاره کرد.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات انجیر را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص انجیر و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های انجیر

سلامت استخوان ها

انجیر یکی از میوه هایی است که برای سلامت استخوان های بدن بسیار مفید است. انجیر حاوی مقادیر غنی از منیزیم ، پتاسیم و کلسیم است که این مواد معدنی برای سلامت و تقویت استخوان های بدن ضروری هستند.

اگر جزو افرادی هستید که استخوان های ضعیفی دارید و احتمال ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالا را می دهید بهتر است در رژیم غذایی خود میوه هایی مثل انجیر را جای دهید. علاوه بر این موارد انجیر برای تراکم استخوان نیز بسیار مفید است.

بهبود رشد مو

یکی از خاصیت های انجیر برای موهای سر این است که می تواند به افزایش رشد موهای سر کمک کند. انجیر حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین C ، ویتامین E و منیزیم است که وجود این مواد برای رشد و سلامت موهای سر ضروری است.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در انجیر باعث می شوند گردش خون در سر بهبود یابد و در نتیجه رشد موهای سر افزایش یابد. اگر جزء آن دسته افرادی هستید که رشد موهایتان کند است بهتر است انجیر تازه یا انجیر خشک شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

انجیر از میوه هایی محسوب می شود که برای تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. با قوی شدن سیستم ایمنی بدن ، احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی کاهش می یابد و سلامت بدن حفظ می شود.

انجیر حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین های مورد احتیاج بدن را در خود گنجانده است ، علاوه بر خواص آنتی اکسیدان های موجود در انجیر برای حفظ سلامتی بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و کاربردی هستند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

انجیر از میوه هایی محسوب می شود که برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش یک گزینه مناسب است و علاوه بر اینکه باعث بهبود هضم غذا می شود ، می تواند به بهبود عملکرد و روند حرکات روده ای نیز کمک شایانی کند.

همانطور که مطمئنا می دانید انجیر حاوی مقادیر غنی از فیبر است که به بهبود روند هضم غذا کمک می کند. ضمنا مصرف انجیر می تواند حرکات روده را بهبود بخشیده و تنظیم کند و در نتیجه از عارضه هایی مثل یبوست جلوگیری می کند.

برای درمان طبیعی یبوست و اسهال نیز می توانید از انجیر بهره ببرید. برای این منظور چند عدد انجیر خشک را در آب بخیسانید تا نرم شوند سپس در صبح روز بعد به همراه کمی عسل طبیعی نوش جان کنید ، این کار برای درمان و پیشگیری از یبوست عالی است.

اگر با مشکلات رایج گوارشی مانند اسهال ، سوء هاضمه و معده درد پنجه نرم می کنید می توانید انجیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید. اگر در فصلی از سال هستید که انجیر تازه در بازار موجود نیست می توانید از انجیرهای خشک شده استفاده کنید.

رفع چین و چروک پوست

عصاره انجیر تاثیرات ضدالتهابی و ضد کلاژن سازی فوق العاده ای داشته باشد. انجیر کار آبرسانی به پوست را انجام می دهد زیرا با افزایش سن آبرسانی به پوست کاهش می یابد و همچنین کلاژن سازی یگر انجام نمی شود و چین و چروک های بسیاری در سطح پوست پدیدار می شود.

کاهش فشار خون

انجیر به دلیل دارا بودن پتاسیم، امگا ۳ و امگا ۶ می تواند باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از بروز حملات قلبی می شود. پس بهتر است این میوه پر خاصیت را در بنامه غذایی خود بگنجانید.

کاهش خطر سرطان روده بزرگ

اگر انجیر را به صورت مداوم و روزانه استفاده نمایید می تواند مانع بروز سرطان روده بزرگ شود. فیبر موجود در انجیر می تواند آلودگی های موجود در روده را از بین ببرد و دانه های فراوان آن حاوی مقادیر بالای موسین می باشد که مخاط روده را دفع می کند.

درمان بواسیر

انجیر می تواند برای درمان یبوست بهترین ماده باشد و زمانی که یبوست شما درمان شود دیگر برای دفع نیاز به فشار آوردن نیست در نتیجه بواسیر درمان می شود و دیگر عود نمی کند. دانه های انجیر نیز برای درمان بواسیر موثر است.

بهبود آسم

اگر می خواهید آسم و برونشیت را به صورت طبیعی با نسخه های گیاهی و خانگی درمان کنید توصیه می شود مخلوط دانه شنبلیله، عسل و انجیر مصرف کنید. انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و ترکیبات موجود در آن با مبارزه با رادیکال های آزاد از بروز علائم آسم جلوگیری می کند. آب انجیر نیز برای تسکین آسم و برونشیت مفید است.

سلامت قلب

انجیر یکی از میوه هایی است که به سلامت قلب کمک شایانی می کند ، از جمله خواص مهم مصرف انجیر کاهش دادن سطح تری گلیسیرید است که به سلامت قلب کمک شایانی می کند. تری گلیسیرید ذرات ریز چربی های موجود در خون هستند

این چربی ها با مسدود کردن رگ ها و ایجاد مشکلات دیگر یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی هستند. علاوه بر این مصرف انجیر باعث می شود که رادیکال های آزاد کنترل شوند و از انسداد عروق کرونر جلوگیری شود.

یکی از دیگر خاصیت های انجیر برای سلامت قلب وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شوند. ضمن اینکه انجیر حاوی فنول ها می باشد که برای سلامت قلب مفید هستند.

تقویت قوای جنسی

انجیر برای باروری یک معجزه می شاد و مکمل جنسی طبیعی نیز محسوب می شود زیرا منبع غنی کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است که از مواد معدنی حیاتی برای ترشح هورمون های جنسی آندروژن و استروژن هستند.

درمان کم خونی

انجیر دارویی عالی برای درمانکم خونی یا آنمی می باشد. خصوصا انجیر خشک که مقادیر فراوان آهن را دارا می باشد و می تواند باعث افزایش سطح هموگلوبین خون شود. سطح آهن بدن به ویژه در کودکان، زنان و دوران بارداری بسیار مهم است. اگر کم خونی دارید و یا به تازگی جراحی انجام داده اید که باعث شده میزان خون شما کم شود توصیه می شود از انجیر استفاده نمایید.

سلامت چشم

انجیر می تواند بینایی را افزایش دهد زیرا حاوی ویتامین A می باشد که برای پیشگیری از بروز دژنراسیون ماکولا و آسیب شبکه بسیار عالی ست.

کاهش کلسترول خون

انجیر دارای نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که برای کاهش کلسترول خون بسیار تاثیرگذار است.انجیر کلسترول اضافی سیستم گوارش را از بین برده و به روده منتقل می کند.

انجیر دارای ویتامین B6 استکه مسئول تولید سروتونین در بدن می باشد و در بهبود خلق و خو و کاهش کلسترول خون موثر می باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و فیتواسترول موجود در انجیر خشک نیز باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی بدن می شود.

عوارض و زیان های انجیر

کاهش سطح قند خون

پایین امدن قند خون می تواند باعث بی حالی و خستگی دائمی بدن شود. انجیر از میوه هایی محسوب می شود که می تواند سطح قند خون را در بدن کاهش دهد ، شاید این موضوع برای بیماران دیابتی و کسانی که قند خون بالایی دارند مفید باشد

اما برای افرادی که دارای سطح قند خون کم هستند می تواند مشکل زا باشد. به همین جهت به افرادی که دارای سطح خون متوسط یا کم هستند در مصرف انجیر دقت داشته باشند تا با بی حالی و ضعف بدن مواجه نشوند.

نفخ شکم

مصرف متعادل انجیر برای دستگاه گوارش مفید می باشد و به هیچ وجه نفخ ایجاد نمی کند ، اما اگر از این میوه بیش از حد مصرف شود باعث ایجاد نفخ می شود. کسانی که معده حساسی دارند بهتر است انجیر را به حد تعادل مصرف کنند. در صورتی که با مصرف بیش از حد انجیر دچار نفخ شدید می توانید با نوشیدن آب رازیانه این مشکل را حل کنید.

سنگین شدن معده

مصرف متعادل انجیر هیچ مشکلی برای معده ایجاد نمی کند اما اگر مصرف این میوه از حالت تعادل خارج شود می تواند مشکلاتی مثل سنگینی معده و در نتیجه معده درد ایجاد کند. اگر معده ضعیفی دارید بهتر است بعد از مصرف انجیر کمی آب بنوشید.

حساسیت و آلرژی

انجیر از میوه هایی محسوب می شود که کمتر کسی به آن آلرژی یا حساسیت دارد ، البته افراد محدودی هم هستند که به لمس کردن یا مصرف انجیر به صورت خوراکی حساسیت دارند که این حساسیت باعث مشکلاتی در بدن این افراد خواهد شد.

این افراد ممکن است با مصرف انجیر مشکلاتی مانند اسهال ، استفراغ و حالت تهوع یا خارش شدید پوست را تجربه کنند. در صورتی که با مصرف انجیر این مشکلات را در بدن خود احساس کردید سعی کنید کمتر انجیر مصرف کنید تا دچار  عارضه های بعدی نشوید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 28 مهر 1398
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.