خواص و مضرات شلغم
خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری
خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …
خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی
خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …
خواص و مضرات شلغم
خواص و مضرات شلغم
شلغم یکی از انوع سبزی های ریشه ای است که بومی اروپا و آسیای مرکزی است و هنوز هم در برخی از مناطق به صورت وحشی می روید. جالب است بدانید که شلغم به دلیل وجود ویتامین ها و خواص معدنی به عنوان یکی از سبزی های مهم در سراسر جهان شناخته می شود.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات شلغم را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص شلغم و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های شلغم
کاهش وزن و لاغری
شلغم از سبزیجاتی محسوب می شود که اگر در یک رژیم غذایی مناسب قرار بگیرد می تواند به چربی سوزی و کاهش وزن کمک شایانی کند. شلغم دارای مقادیر زیادی فیبر می باشد که برای کنترل کردن اشتها یک گزینه مناسب است.
علاوه بر این ، فیبر موجود در شلغم به سوخت و ساز بدن نیز کمک می کند که برای کنترل وزن و سلامت روده ها بسیار مفید است. مصرف شلغم به دلیل فیبر فراوان باعث می شود فرد مصرف کننده مدت بیشتری احساس سیری کند.
یکی دیگر از مواردی که باعث شده شلغم در دسته بندی سبزیجات مناسب برای کاهش وزن قرار بگیرد این است که شلغم دارای کالری بسیار پایینی است. جالب است بدانید که کالری شلغم در هر ۱۰۰ گرم فقط ۲۸ کالری می باشد.
نکته جالب دیگر در مورد شلغم این است که شلغم علاوه بر اینکه کالری بسیار پایینی دارد فاقد هر گونه چربی ، سدیم و کلسترول است و به همین دلیل به یک ماده غذایی بسیار مناسب برای لاغری و کاهش وزن تبدیل شده است.
رفع بوی بد بدن
یکی از مشکلات شایع فصل تابستان بوی بد بدن است ، آب این گیاه برای خلاص شدن از بوی بد بدن بسیار مفید است ، آب شلغم را به صورت کلی برای سلامتی میل کنید تا از بوی بدن جلوگیری کند.
سلامت قلب و عروق
یکی از خاصیت های کلیدی شلغم خواص ضد التهابی آن است که به دلیل وجود ویتامین کا در این گیاه می باشد. ویتامین کا موجود در شلغم از حملات قلبی ، سکته های قلبی و فشار خون جلوگیری می کند. برگ این گیاه به دلیل خاصیت خاص خود می تواند کلسترول موجود در صفرا را به صورت کامل جذب خود کند و باعث هضم بهتر غذا شود. این امر باعث می شود تا کلسترول بدن کاهش پیدا کند. شلغم دارای فولات بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
شلغم دارای بتاکاروتن است و همین امر باعث می شود تا به حفظ سلامت غشاهای بدن کمک کرده و باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شود. ویتامین سی موجود در شلغم باعث افزایش ایمنی بدن شده و جذب آهن را بهبود می بخشد.
خاصیت ضد پیری
اگر شلغم را به صورت منظم مصرف کنید باعث می شود تا علائم پیری زودرس از بین برود ، شما می توانید برای از بین بردن چین و چروک صورت و دست از شلغم کمک بگیرید چرا که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و دارای ویتامین آ و سی می باشد ، این امر باعث می شود تا با رادیکال های آزاد بدن مبارزه کرده و از آسیب های پوستی پیشگیری کند. آنتی اکسیدان های موجود در شلغم باعث تولید کلاژن شده و افزایش الاستیک پوست را به دنبال دارد.
درمان جوش صورت و آکنه
یکی از مشکلات پوستی که خیلی از افراد با آن درگیر هستند آکنه است ، آکنه به طور معمول به خاطر مسدود شدن منافذ پوست و سموم ایجاد می شود. مصرف شلغم باعث از بین بردن سموم پوست شده و چربی های اضافی پوست را پاکسازی می کند.
سلامت ریه ها
سیگار کشیدن سرطان زا بوده و باعث کمبود ویتامین آ در بدن می شود ، کمبود این ویتامین در بدن باعث بروز التهاب ریه شده و اختلالات تنفسی را افزایش می دهد. ششلغم یکی از سبزیجات مفید می باشد که برای افراد سیگاری موثر است و باعث حفظ سلامت ریه ها می شود.
پیشگیری از آلزایمر
شلغم به دلیل داشتن فولات می تواند باعث تنظیم اسید آمینه های مورد نیاز بدن شود ، این امر باعث می شود تا سطح هموسیستئین افزایش پیدا کرده و از بروز بیماری های عصبی و حافظه مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند.
سلامت چشم
برگ شلغم دارای لوتئین و کاروتنوئید می باشد که برای سلامت چشم حیاتی است. برگ شلغم برای جلوگیری از آب مروارید و بیماری های چشمی موثر است.
سم زدایی بدن
برگ شلغم دارای گلوکوزینولات، گلوکوناستروتیک و گلوکوتراپائولین می باشد که یک آنتی اکسیدان ضروری است و برای سم زدایی بدن مفید است.
سلامت استخوان ها
شلغم منبع مفیدی از کلسیم و پتاسیم است و برای رشد استخوان ها موثر است. شما اگر شلغم را به صورت موثر مصرف کنید باعث می شود تا از خطر پوکی استخوان در امان باشید. کلسیم باعث می شود تا تراکم استخوان های بدن حفظ شود.
عوارض و زیان های شلغم
حساسیت و آلرژی
شلغم از سبزیجاتی محسوب می شود که شاید بتوان آنرا در گروه خاکستری قرار داد زیرا همانقدر که طرفدار دارد ، همانقدر هم کسانی هستند که عطر و طعم آن را نمی پسندند. البته مسئله حساسیت و آلرژی با دوست نداشتن شلغم کاملا متفاوت است.
مصرف خوراکی یا موضعی شلغم در بعضی افراد می تواند باعث حملات آلرژیک شود که مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کنند. از مهم ترین علائم حساسیت یا آلرژی به شلغم می توان به خارش شدید پوست ، کهیر زدن و یا ورم کردن پوست اشاره کرد.
اختلالات غده تیروئید
کسانی هم که دارای اختلالات در غده تیروئید یا همان کم کاری تیروئید هستند بهتر است شلغم را به صورت خام مصرف نکنند زیرا مصرف شلغم خام می تواند باعث اختلال در هورمون های غده تیروئید شود و مشکلاتی ایجاد کند.
علاوه بر مورد بالا سبزیجاتی مانند شلغم باعث می شوند جذب ید در بدن کم شود ؛ ید یکی از مواد معدنی ضروری برای سلامت غده تیروئید می باشد. به همین دلیل اگر کم کاری تیروئید دارید از مصرف شلغم به صورت خام صرف نظر کنید.
درست است که مصرف شلغم به صورت خام می تواند باعث تشدید اختلالات تیروئید شود اما مصرف پخته آن هم برای تمام کسانی که مشکل کم کاری تیروئید دارند توصیه نمی شود . توصیه ما این است که قبل از مصرف شلغم با پزشک متخصص مشورت کنید.
مشکلات گوارشی
شلغم دارای مقادیر غنی از فیبر می باشد که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است ، البته مصرف زیاد و بیش از اندازه شلغم می تواند در بعضی افراد با معده های حساس مشکلات و اختلالات گوارشی نیز ایجاد کند.
افرادی که دارای معده های حساس یا اختلالت گوارشی هستند بهتر است از شلغم به صورت پخته شده استفاده کنند و در مصرف آن هم زیاده روی نکنند زیرا ممکن است با مشکلات گوارشی مانند نفخ شدید معده و افزایش گاز در معده روبرو شوند.
- منبع :
- draxe
- momjunction