خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …

خواص و مضرات نارنج

خواص و مضرات نارنج , عوارض و زیان های نارنج , فواید و خاصیت های نارنج , o hw khvk

خواص و مضرات نارنج

نارنج نوعی میوه درختی است که در خانواده مرکبات دسته بندی می شود و بومی مدیترنه و نقاطی از قاره آسیا می باشد. از آب نارنج علاوه بر معطر تر کردن و طعم دهی به غذاها ، در صنایع عطرسازی و شامبو سازی نیز استفاده می شود.

نکته مهم در مورد میوه نارنج این است که از آن به عنوان مادر مرکبات یاد می شود. میوه نارنج به عنوان یک میوه گرمسیری محسوب می شود و به همین دلیل در بسیاری از نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود.

درخت نارنج از درخت هایی محسوب می شود که از تمام قسمت های آن یعنی میوه ، هسته میوه ، پوست میوه ، گل ها ( گل بهار نارنج ) ، برگ ها و روغن آن ( روغن نارنج ) شناخته می شود برای ساخت انواع محصولات غذایی و بهداشتی استفاده می شود.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات نارنج را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص نارنج و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های نارنج

خواص ضد سرطان

ترکیبات لیمونن و میرسن موجود در این میوه به دلیل داشتن خاصیت ضد توموری قوی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ازجمله سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر است.

کاهش کلسترول

مصرف عصاره نارنج باعث کاهش چربی در جریان خون شده و بهبود گردش خون را به دنبال دارد. برای همین می‌توان برای کاهش کلسترول از نارنج کمک گرفت. نارنج کاهنده قند خون برای افراد دیابتی است.

بهبود گوارش

نارنج در طب سنتی به‌‌عنوان یک میوه کمک گوارشی شناخته شده چرا که باعث بهبود مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست، گاز روده و زخم روده می‌شود و همچنین برای درمان اختلالات کبد، کیسه صفرا، کلیه و مثانه مؤثر است.

خواص ضد التهاب

عصاره نارنج به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و کاهش تورم و درد ناشی از التهاب کمک کرده و روغن حاصل از پوست نارنج برای درمان بیماری‌های مفصلی مانند نقرس و آرتریت روماتویید بسیار مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن

نارنج دارای نوعی آلکالوئید به نام سینافین بوده که دارای اثر مشابه اپدرا می باشد که به دلیل افزایش خطرناک فشار خون از داروهای ممنوعه توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته شده است. به نظر می‌رسد سینافین تاثیر مناسبی بر روی کاهش چربی‌های بدن داشته

و به افزایش متابولیسم بدن و لاغری کمک می‌کند. همچنین پوست نارنج برای کاهش اشتها بسیار مفید می باشد مطالعات انجام‌شده در این زمینه نشان می‌دهد مصرف روزانه سی و دو میلی‌گرم سینافین تأثیر قابل‌توجهی در کاهش وزن افراد دارد.

رفع تیرگی دور چشم

نارنج به دلیل خواصی که دارد به روشن شدن پوست دور چشم کمک کرده و برای رفع سیاهی دور چشم بسیار مؤثر است. شما می‌توانید برای این امر کیسه چای نارنج مرطوب را روی چشم‌های خود قرار دهید.

رفع گرفتگی بینی

در طب سنتی از نارنج برای گرفتگی بینی و همچنین رفع احتقان استفاده می شود. کافی است میوه نارنج را داخل آب درحال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.

سلامت کلیه ها

نارنج به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فلاونوئیدی که دارد از کلیه در برابر آسیب‌های مختلف محافظت کرده و برای حفظ سلامت کلیه‌ها بسیار مفید می باشد.

درمان عفونت قارچی

این میوه برای درمان عفونت های قارچی مانند عفونت پای ورزشکاران و عفونت ناشی از کرم‌های حلقه‌ای بسیار مفید است. شما می‌توانید نارنج را به ‌صورت مستقیم بر روی نواحی آسیب‌دیده قرار دهید.

پیشگیری از جوش و آکنه

نارنج دارای خاصیت زیادی برای سلامت بدن می باشد این میوه برای از بین بردن چربی اضافی پوست مفید بوده و به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهابی از بروز جوش و آکنه در پوست جلوگیری کرده و التهاب و قرمزی را برطرف می کند.

عوارض و زیان های نارنج

دیابتی ها

طبق برخی تحقیقات مشخص شده است که نارنج می تواند به کاهش قند خون کمک شایانی کند ، اما هنوز نمی توان به این تحقیقات به طور کامل استناد کرد ، زیرا تحقیقات دیگری این تحقیقات را نقض کرده اند و بر این باورند که نارنج ممکن است باعث افزایش قند خون شود.

از این رو توصیه می شود از این میوه برای کاهش دادن قند خون در مبتلایان به دیابت استفاده نشود یا حداقل قبل از مصرف نارنج برای کاهش قند خون مبتلایان به دیابت با پزشک متخصص مشورت کنید تا خدایی نکرده با مشکلات جدی روبرو نشوید.

حساسیت پوستی

نارنج از میوه هایی محسوب می شود که شاید بعضی افراد به آن حساسیت پوستی داشته باشند ، به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده از این میوه خوش عطر به عنوان ماسک یا ضماد حتما تست حساسیت پوست را انجام دهید تا خدایی نکرده با مشکلات بعدی روبرو نشوید.

پس از اینکه ماسک یا ضماد نارنج را آماده کرده اید مقداری از آن را روی پوست دست خود قرار دهید و حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید سپس دست خود را بشویید. اگر بعد از چند ساعت احساس سوزش ، خارش یا تاول روی دست خود مشاهده نکردید می توانید با خیال آسوده از ماسک یا ضماد نارنج استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 مهر 1398
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.