خواص و مضرات قارچ
خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری
خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …
خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی
خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …
خواص و مضرات قارچ
خواص و مضرات قارچ
قارچ خوراکی یکی از انواع گیاهان گلخانه ای می شود که تهی از کلروفیل است و دارای گونه های بسیار متنوعی می باشد. قارچ بیش از ۱۰۰ هزار گونه متفاوت دارد که تعداد بسیار اندکی از این همه نوع قارچ خوراکی هستند و اکثر گونه های آن سمی می باشند.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات قارچ را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص قارچ و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های قارچ
مرطوب کننده پوست
در قارچ اسید هیالورونیک وجود دارد که بهعنوان یک مرطوب کننده طبیعی بوده و از چینوچروک صورت جلوگیری کرده و باعث صاف شدن پوست می شود.
تقویت سیستم ایمنی
ارگوتیزیون موجود در قارچ دارای گوگرد می باشد و باعث حفاظت بدن در برابر رادیکالهای آزاد شده و تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد. قارچ دارای آنتیبیوتیکهای مشابه پنیسیلین است و از رشد عفونتهای قارچی در بدن جلوگیری کرده و زخم را بهبود میبخشد. همچنین در قارچ ویتامین سی، بی و آ به وفور یافت میشود که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد.
خواص ضد التهاب
ارگوتیونین موجود در این خوراکی خوشمزه دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای درمان آلرژی و کاهش رشد تومورهای سرطانی مفید است.
کاهش کلسترول خون
قارچ گیاهی میباشد که سرشار از پروتئین و فاقد کلسترول است که کربوهیدرات ناچیزی دارد ، پروتئین، فیبر و برخی آنزیمهای موجود در این خوراکی باعث کاهش کلسترول بد خون شده و از بیماریهای مختلف قلبی مانند تصلب شرایین و سکته قلبی جلوگیری میکند.
سلامت قلب
در قارچ مواد مختلفی مانند فیبر، پتاسیم و ویتامین سی به وفور یافت میشود که برای سلامت قلب و عروق مؤثراست. ترکیب مقدار فراوان پتاسیم و اندک سدیم موجود در قارچ برای کسانی که بیماری فشارخون دارند بسیار مفید می باشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
روشن کننده پوست
در برخی قارچها اسید کوجیک یافت میشود که یک روشن کننده طبیعی پوست بوده و تولید ملانین در سطح پوست را متوقف میکند.
تقویت استخوانها
قارچ منبع مهم کلسیم است که باعث تقویت استخوانها شده و از پوکی استخوان و درد مفصلی در سنین بالا جلوگیری میکند.
درمان کم خونی
بیماری کمخونی دارای علائم مختلفی مانند سردرد، خستگی ، ضعف عملکرد عصبی و مشکلات گوارشی میباشند. قارچ یک منبع عالی از آهن بوده که با تولید گلبولهای قرمز خون از کمخونی جلوگیری می کند. مس موجود در قارچ باعث بهبود جذب آهن شده و مانع کم خونی می شود.
خواص ضد سرطان
قارچ خوراکی مقوی میباشد که دارای خواص ضد سرطانی است. اسید لینولئیک موجود در قارچ مضرات استروژن را کاهش داده و از سرطان سینه در زنان جلوگیری می کند. افزایش استروژن یکی از علتهای اصلی سرطان سینه در زنان می باشد. همچنین بتاگلوکان موجود در این خوراکی باعث کاهش سرطان پروستات در مردان می شود.
تقویت حافظه
همانطور که گفته شد در قارچ پتاسیم بهوفور یافت میشود که این امر باعث افزایش جریان خون شده و اکسیژن رسانی به مغز و عملکرد شناختی مغز و حافظه را بهبود میبخشد.
کاهش وزن
قارچ سرشار از فیبر، پروتئین و فاقد چربی است. این ترکیبات برای کاهش وزن مؤثر است، زیرا چربی سوزی عالی را به دنبال دارد. همچنین این خوراکی برای هضم پروتئین موجود در غذا استفاده میشود.
کاهش عوارض دیابت
کسانی که بیماری دیابت دارند میتوانند از قارچ برای کاهش عوارض دیابت استفاده کنند. کربوهیدرات ، پروتئین، فیبر و آب موجود در این خوراکی خوشمزه برای جلوگیری از دیابت مؤثر است. قارچ دارای انسولین طبیعی بوده که باعث بهبود عملکرد کبد، پانکراس و سایر غدد درون ریز می شود. قارچ بهعنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی برای درمان عفونت های دیابتی مؤثر است.
عوارض و زیان های قارچ
بیماری های خود ایمنی
افرادی که دارای بیماری های خود ایمنی است نباید بدون مشورت پزشک مواد غذایی حاوی بتاگلوکان مصرف کنند. قارچ حاوی مقادیر زیادی از بتاگلوکان است و می تواند برا مبتلایان به این نوع بیماری ها مضر باید و مشکلاتی رد بدن ایجاد کند.
به همین جهت مبتلایان به بیماری های خود ایمنی باید بدون مشورت با پزشک متخصص از مصرف قارچ صرف نظر کنند. از انواع شایع بیماری های خود ایمنی می توان به بیماری هایی مانند آسم ، لوپوس ، مولتیپل اسکلروز و آرتریت روماتوئید اشاره کرد.
مسمومیت غذایی
بیشتر قارچهای وحشی موجود در طبیعت حاوی فلزات سمی و آلاینده های آب و هوا می باشد که بهتر است از مصرف آن خودداری کنید چرا که باعث مسمومیت می شود.
غذاها و خوراکی های تهیه شده با قارچ