خواص و مضرات ترخون
خواص و مضرات گلاب
خواص و مضرات گلاب خواص و مضرات گلاب گلاب مایعی است که از گل محمدی یا گل رز استخراج می شود و یکی از گرانترین اسانس های موجود در جهان می باشد. …
خواص و مضرات شیر
خواص و مضرات شیر خواص و مضرات شیر شیر یک ماده خوراکی مفید می باشد که از چهارپایان اهلی مانند گوسفند و گاو تولید می شود. فرآوردههای مختلف شیر مانند ماست ، …
خواص و مضرات روغن آرگان
خواص و مضرات روغن آرگان خواص و مضرات روغن آرگان روغن آرگان که با نام روغن آرقان هم شناخته می شود نوعی روغن است که از میوه درخت آرگان گرفته می شود …
خواص و مضرات ترخون
خواص و مضرات ترخون
ترخون که با نام تلخون هم شناخته می شود گیاهی پایا است که در شرایط مناسب می تواند بیش از یک متر رشد کند. ترخون به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند آرتیشو ، کنگر ، بومادران و کاسنی در راسته میناسان دسته بندی می شود.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات ترخون را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص ترخون و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های ترخون
پیشگیری از یبوست
ترخون یک گیاه بسیار عالی برای بهبود هضم غذا و درمان بیماری یبوست می باشد. فیبر موجود در ترخون به بهبود هضم غذا کمک کرده و به بهبود حرکات روده و جلوگیری از بیماری یبوست میپردازد و سلامت گوارش را به دنبال دارد.
کاهش وزن و لاغری
در ترخون مواد معدنی و ویتامین به وفور یافت میشود که باعث سمزدایی و پاکسازی بدن شده و با کاهش جذب چربی از روده به لاغری شکم کمک میکند. همچنین فیبر موجود در ترخون باعث کاهش اشتها شده و برای جلوگیری از پرخوری موثر است و باعث کاهش وزن می شود.
پیشگیری از سرماخوردگی
ترخون دارای آنتیاکسیدانهای فراوان می باشد که این امر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و ابتلا به بیماری سرماخوردگی را کاهش می دهد.
بهبود آکنه و جوش صورت
پتاسیم موجود در این سبزی به دلیل داشتن خاصیت ضدعفونی کنندگی قوی و ضد باکتریایی باعث میشود تا باکتریهای موجود در پوست که باعث ایجاد آکنه و جوش صورت می باشد درمان میشود.
تقویت حافظه
ویتامین ب شش موجود در ترخون نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد شناختی مغز دارد. ترخون تازه و خشک شده از زوال عقل و بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
خواص ضد سرطان
ترخون سرشار از آنتیاکسیدان میباشد که رادیکالهای آزاد در بدن را از بین برده و خطر ابتلا به بیماریهای مختلف مانند سرطان را کاهش میدهد.
کاهش قند خون
پتاسیم موجود در ترخون باعث تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم می شود. برای جلوگیری از زیاد شدن سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو باید کالری مصرفی بهصورت مساوی بین اعضای بدن توزیع شود. فیبر رژیمی و پلی فنل های موجود در این سبزی کالری مصرفی را به تمام اعضای بدن انتقال داده و باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت می شود.
پاک سازی پوست
شما میتوانید برای پاکسازی پوست خود بخور ترخون را در دستور کار خود قرار دهید چرا که دارای مقادیر زیادی از آنتیاکسیدان بوده و برای پاکسازی پوست صورت از سلولهای مرده و آلودگی ها موثر است.
درمان کم خونی
آهن موجود در این سبزی باعث تولید گلبولهای قرمز خون شده و کمخونی را درمان میکند. در این سبزی ویتامین سی بهوفور یافت میشود که باعث جذب آهن بیشتر از مواد غذایی شده و از خطر کمخونی پیشگیری می کند.
بهبود گوارش
ترخون به دلیل داشتن ویتامینها و مواد معدنی در طب سنتی برای درمان بیاشتهایی ، سکسکه ، سوء هاضمه ، ناراحتی معده و سندرم روده تحریکپذیر موثر است.
کاهش علائم قاعدگی
ترخون یکی از سبزیجات قاعده آور طبیعی محسوب شده که به تنظیم چرخه قاعدگی و درمان قاعدگی نامنظم در زنان کمک می کند. منیزیم موجود در این سبزی باعث کاهش گرفتگی عضلات شده و به درمان کمردرد و دلدرد پریود کمک می کند.
عوارض و زیان های ترخون
دوران بارداری و شیردهی
بهتر است زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف ترخون اجتناب کنند چرا که این سبزی دارای خاصیت قاعده آور می باشد که خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش میدهد.