خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …

خواص و مضرات لبو

خواص و مضرات لبو , عوارض و زیان های لبو , فواید و خاصیت های لبو , o hw gf

خواص و مضرات لبو

لبو که همان پخته شده چغندر قرمز است یکی از سبزیجات ریشه ای است که مانند گیاهان شناخته شده ای مثل اسفناج در خانواده اسفناجیان دسته بندی می شود. از چغندر قرمز بیشتر در صنایع غذایی برای رنگ دهی و طعم دهی به مواد غذایی استفاده می شود.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات لبو را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص لبو و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های لبو

درمان کم خونی

آهن موجود در لبو از کم‌خونی پیشگیری کرده و سلول‌های قرمز خون را بازسازی می‌کند. ویتامین سی موجود در این سبزیجات باعث جذب بهتر آهن می شود.

خواص ضد سرطان

لبو دارای رنگدانه‌ای به نام به بتیسیانین است که از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه سرطان ریه، پوست و کولون جلوگیری می کند. بتاکاروتن طبیعی موجود در لبو خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش داده و پودر چغندر قرمز خاصیت ضد توموری دارد.

سلامت قلب

بتائین از التهاب‌های مزمن در بیماری‌های قلبی پیشگیری کرده و هموسیستئین را کاهش می‌دهد. هموسیستئین از عوامل بروز مشکلات قلبی همچون حملات قلبی و سکته مغزی می باشد. لبو سرشار از فیبر بوده که با افزایش کلسترول خوب خون و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید باعث کاهش بیماری‌های قلبی مانند آترواسکلروز می‌شود.

کاهش فشار خون

لبو دارای نیترات فراوان است که در بدن انسان به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود که این امر باعث آرامش و رقیق کردن رگ‌های خونی شده و فشار خون را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه یک لیوان آب لبو برای افراد مبتلا به فشارخون مؤثر است.

قوای جنسی مردان

لبو از زمان‌های قدیم به‌‌عنوان تقویت‌کننده میل جنسی استفاده می‌شده‌است. لبو با افزایش تولید هورمون‌های جنسی باروری و بهبود تحرک اسپرم‌ها را شامل می شود.

کاهش وزن و لاغری

در چغندر قرمز منیزیم و پتاسیم به‌وفور یافت می‌شود که به سم‌زدایی بدن کمک کرده و با دفع مایعات اضافی بدن از نفخ و اضافه وزن جلوگیری کرده و به متابولیسم بدن کمک می‌کند.

بهبود گوارش

فیبر موجود در این سبزی باعث کاهش اشتها می شود. از زمان‌های قدیم از چغندر به‌‌عنوان یک داروی گیاهی برای درمان اختلالات گوارشی مانند یبوست استفاده می‌شده است. در لبو فیبر و آنتی‌اکسیدان به‌وفور یافت می‌شود که باعث سم‌زدایی بدن شده و برای هضم و گوارش بسیار مفید است.

درمان کبد چرب

چغندر قرمز به دلیل داشتن ویتامین، کلسیم، آهن، آنتی اکسیدان و بتائین می‌تواند برای حفظ سلامت کبد بسیار مفید باشد. لبو باعث رقیق شدن صفرا شده و جریان صفرا در کبد و روده کوچک را بهبود می‌بخشد. بتائین موجود در این سبزیجات برای کبد بسیار مفید است و پکتین به سم‌زدایی کبد کمک کرده و می‌تواند اثر مثبتی بر روی سلامت کبد داشته باشد. چغندر دارای مس و روی بود که هر دو از کبد در برابر آسیب استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

مناسب دوران بارداری

لبو دارای فولات بوده که از ویتامین‌های حیاتی برای زنان باردار می باشد. فولات به رشد و تکامل ستون فقرات کمک کرده و خطر بروز نقص زایمان مانند نقص لوله عصبی را کاهش می دهد.

سلامت مغز

نیترات موجود در چغندر باعث اکسیژن‌رسانی بهتر به سمت مغز شده و باعث کاهش زوال عقل می‌شود. در دوران پیری به دلیل کاهش جریان خون به مغز توانایی‌های شناختی مغز کاهش پیدا کرده و لبو می‌تواند از این عارضه پیشگیری کند.

عوارض و زیان های لبو

مشکلات کلیوی

چغندر قرمز به دلیل داشتن اگزالات برای کسانی که مشکلات کلیوی دارند مضر است ، همچنین مصرف زیاد این سبزی باعث ایجاد نقرس و یا سنگ مثانه می شود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 31 شهریور 1398
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.