خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری

خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی

خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …

خواص و مضرات شنبلیله

خواص و مضرات شنبلیله , فواید و خاصیت های شنبلیله , عوارض و زیان های شنبلیله , o hw akfgdgi

خواص و مضرات شنبلیله

شنبلیله که با نام شینبل هم شناخته می شود گیاهی علفی است که در شرایط مناسب می تواند بیش از 50 سانتی متر رشد کند. شنبلیله به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند ماش ، شیرین بیان ، سویا ، بادام زمینی و لوبیا چیتی در راسته باقلاسانان دسته بندی می شود.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات شنبلیله را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص شنبلیله و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های شنبلیله

درمان جوش صورت و آکنه

یکی از خواص مهم شنبلیله برای افرادی که دارای پوست های مستعد جوش و آکنه هستند این است که مصرف شنبلیله باعث پاکسازی دستگاه گوارش و سم زدایی بدن می شود و به همین دلیل احتمال جوش زدن روی پوست کمتر می شود.

البته از شنبلیله به صورت ماسک ضد جوش هم می توانید استفاده کنید زیرا شنبلیله دارای مقادیر غنی از سالیسیلیک اسید می باشد که باعث باز شدن منافذ پوست شده و در نتیجه از جوش زدن روی پوست جلوگیری می کند.

برای تهیه ماسک خانگی ضد جوش شنبلیله چند عدد برگ تازه شنبلیله را بکوبید تا حالت خمیری به سدت بیاید سپس شب روی صورت خود بمالید و اجازه دهید تا صبح روی پوست بماند تا تاثیر حداکثری داشته باشد ، سپس با آب گرم صورت را بشویید.

کاهش علائم قاعدگی

ترکیبات موجود در گیاه شنبلیله از علائم پیش از قاعدگی و نشانه‌های مختلف یائسگی مانند گر گرفتگی و نوسانات خلق و خو پیشگیری می کند. بذر شنبلیله به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد درد قوی می‌تواند گرفتگی عضلانی و سایر اختلالات قاعدگی را کاهش داده و پودر بذر شنبلیله باعث بهبود تهوع ، سردرد و خستگی می شود.

تقویت حافظه

شنبلیله باعث می‌شود تا مغز بهبود پیدا کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند آلزایمر و پارکینسون کاهش پیدا کند. شما می‌توانید با مصرف شنبلیله تولید پروتئین‌هایی که باعث ایجاد پلاک در سیستم عصبی می‌شوند را کاهش دهید و به یادگیری و حافظه خود کمک کنید.

قوای جنسی مردان

این گیاه برای مردان بسیار مؤثر می باشد چرا که می‌تواند به درمان فتق، اختلال نعوظ و سایر مشکلات مردان مانند طاسی کمک کند. مصرف شنبلیله با افزایش هورمون تستوسترون و تقویت میل جنسی در مردان به درمان ناتوانی جنسی کمک بسزایی می‌کند.

سلامت قلب

این سبزی سرشار از پتاسیم بوده که با کاهش اثر سدیم در خون و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی باعث کاهش فشارخون و سلامت قلب می شود. مصرف شنبلیله فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های قلب را افزایش داده و باعث بهبود سلامت قلب می‌شود و با کاهش قند خون می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش دهد.

پیشگیری از سرطان روده بزرگ

ساپونین موجود در این سبزی به سم‌زدایی بدن کمک کرده و برای پاک‌سازی دستگاه گوارش بسیار مؤثر می باشد. برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ می توانید از شنبلیله کمک بگیرید.

مناسب برای دیابت

در برگ این گیاه گالاکتومانان وجود دارد که جذب گلوکز در خون را کاهش داده و اسیدآمینه موجود در آن باعث افزایش تولید انسولین در بدن می شود به همین دلیل می‌باشد که این گیاه برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت مؤثر است.

رفع سفیدی مو

در طب سنتی از بذر شنبلیله برای درمان سفیدی مو استفاده می شود چرا که از سفید شدن موها جلوگیری می کند.

کاهش درد آرتریت

یکی از اختلالاتی که با التهاب یک یا چند مفصل و درد شدید ناشی از سایش و پارگی عضلات ایجاد می شود آرتریت است. شنبلیله به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان و خاصیت ضد التهابی قوی می‌تواند این درد را کاهش دهد.

بهبود گوارش

این سبزی سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان می‌باشد که باعث دفع سموم بدن شده و هضم را بهبود می‌بخشد چای شنبلیله برای درمان اختلالات گوارشی و درد معده بسیار مفید می‌باشد.

بهبود عملکرد کلیه ها

این گیاه به دلیل داشتن فلاونوئیدهای پلی فنولی می‌تواند باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها شده و از ایجاد غشا در اطراف آن پیشگیری کند.

عوارض و زیان های شنبلیله

مشکلات گوارشی

مصرف زیاد شنبلیله باعث ایجاد گاز معده، نفخ و اسهال می شود پس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 31 شهریور 1398
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.