کتاب رنج‌های ورتر جوان اثر نویسنده شناخته شده یوهان ولفگانگ فون گوته است. این کتاب توسط محمود حدادی ترجمه و در ۲۲۰ صفحه توسط نشر ماهی در سال ۱۳۸۶ به چاپ رسیده است. در این کتاب به خوبی می‌توانیم احساسات شدید و عمیقی را بخوانیم که شاید در حال حاضر تنها باعث خنده برخی از افراد شود. در این کتاب ما با یک قهرمان رو به رو هستیم قهرمانی که دچار عشقی عمیق شده است. شاید بتوان دلیل عالی روایت شده این کتاب را به این موضوع ارتباط داد که گوته خود دچار همچنین عشقی شده است، عشقی که از یک سو ابراز شده است و از سوی دیگر هیچگونه پاسخی را دریافت نکرده است. گوته در زندگی واقعی خود توانسته است با جایگزین کرده معشوقی دیگر از خطر این عشق رها شود.

این رمان که یکی از شاخص‌ترین رمان‌های عاشقانه گوته است، روایت کننده زندگی ورتر است، زندگی که اون پس از جدایی از معشوقه خود برای آسودگی خیال به یک روستا پناه می‌برد. در این روستا گوته به خوبی توانسته است ویژگی‌های یک زندگی پدر سالارانه را به تصویر بکشد. ورتر که خود از شهر به روستا آمده است در نگاه اول مجذوب این شیوه زندگی می‌شود.

کتاب رنج‌های ورتر جوان به نوعی با نامه نگاری‌های ورتر با یکی از دوستان صمیمی‌اش آغاز می‌شود. پس از وارد شدن ورتر به این روستا و گذشت چند روز، در یکی از مجالس رقص ورتر با دختری آشنا می‌شود که یک ویژگی مهم و همسان با ورتر دارد، آن ویژگی کتابخوان بودن وی است. رفته رفته ورتر خود را عاشق و دلباخته شارلوت می‌بیند اما یک موضوع برای رسیدن به این عشق وجود دارد و آن هم نامزددار بودن شارلوت است. در ادامه بیشتر در رابطه با این داستان عاشقانه خواهیم گفت با ما همراه باشید.

معرفی رمان رنج‌های ورتر جوان

این رمان روایت کننده یک عشق است، عشقی عمیق که شاید در زمان ما بیشتر شبیه به یک عشق بچگانه به نظر برسد. این کتاب توسط یوهان ولفگانگ فون گوته نویسنده و شاعر شناخته شده آلمانی در سال ۱۷۷۴ به چاپ رسیده است. این نویسنده با نگارش کتاب‌های مختلف به نوعی بنیان گذار ادبیات نوین جهانی شناخته می‌شود. این کتاب در ۲۲۰ صفحه و توسط محمود حدادی برای اولین بار در سال ۱۳۸۶ ترجمه شد که کار نشر آن را نشر ماهی انجام داده است.

این کتاب را به جرات می‌توان یکی از آثار درخشان گوته در نظر گرفت. گوته رمان رنج‌ های ورتر جوان را تنها زمانی که ۲۴ سال سن داشت به رشته تحریر در آورد. حتی گوته خود در تعریف از خود در سنین پیری گفته است که کسی که در بیست و چهار سالگی ورتر را نوشته باشد، برگ چغندر نیست.

همان طور که بیان شد این کتاب را شاید بتوان از جهاتی با عشق‌ واقعی دوران جوانی گوته همسان دانست. در این کتاب با آنچنان توصیفات زیبایی رو به رو می‌شویم که تنها نمونه‌های آن را می‌توان در همین کتاب مشاهده کرد.

خلاصه‌ای از آنچه در رمان رنج‌های ورتر جوان خواهید خواند

سر آغاز این داستان از جایی است که ورتر به رابطه عاشقانه خود با لئونورا پایان داده است. ما در این رمان شاهد نامه‌هایی از ورتر به دوست صمیمی‌اش که ویلهلم نام دارد هستیم. پس از خاتمه یافتن این رابطه ورتر تصمیم می‌گیرد که زمانی را در روستایی به نقاشی و دیدن مناظر بگذراند.

برای خرید کتاب از فروشگاه اینترنتی کتاب می توانید در گوگل نام انتشارات معروف انقلاب را سرچ کنید.

نکته‌ای که در سراسر داستان رنج‌های ورتر جوان شاهدش هستیم، تناظرهایی است که با زندگی واقعی گوته دارد. به خوبی در این داستان خواهید خواند که گوته چگونه تصویری از زندگی پدر سالاری را در روستای که ورتر برای خود انتخاب کرده است نمایان می‌سازد. در مدت زمانی که ورتر در این روستا به گشت و گذار می‌گذراند با دو برادر به نام‌های هانس و فیلیپ آشنا می‌شود.

ورتر در یکی از مجلس‌های رقص برگذار شده در شهر، دختری به نام شارلوت را می‌بیند. این دو یک نقطه مشترک واضح و آشکارا دارند و آن هم کتابخوان بودن هر دوی آن‌هاست. همین موضوع باعث می‌شود که ورتر کم کم از معاشرت کردن با این دختر لذت ببرد و کم کم علاقه بی‌انتهایی به شارلوت پیدا کند.

اما موضوعی که باعث می‌شود ورتر تنها به یک دوستی ساده اکتفا کند، نامزد دار بودن شارلوت است. با گذشت زمان ورتر دیگر خود را نمی‌تواند با رابطه دوستانه راضی نگه دارد، پس از آن که آلبرت، نامزد شارلوت به روستا می‌آید ورتر در فکر ایجاد اختلاف در بین این دو است تا به این روش خو را به شارلوت نزدیک کند اما هیچ کدام از این سه نفر نمی‌دانند سرنوشت چه رقم خواهد خورد.

گوته نویسنده رمان رنج‌های ورتر جوان

یوهان ولفگانگ فون‌ گوته در خانواده ثروتمندی به دنیا آمد، به همین دلیل می‌توان حدس زد که گوته آینده درخشانی در زندگی داشته است. گوته در ۱۶ سالگی تحصیلات خود را در دانشگاه آغاز کرد. اما به زودی فهمید که بیشتر به شعر و نقاشی علاقه دارد. او پس از درک این موضوع، دانشگاه را رها و به سوی شهر خود یعنی فرانکفورت بازگشت.

به دلیل آن که گوته از خانواده ثروتمندی بود و پدر وی علاقه زیادی داشت که فرزندش تحصیلات خود را تمام کند، به همین منظور گوته مجدد برای طی کردن دروس دانشگاه بازگشت و این بار توانست در ۲۳ سالگی تحصیلات مرتبط با رشته حقوق را کسب کند.

آنچه در معرفی رمان رنجهای ورتر جوان خواندیم

این اثر را می‌توان یکی از آثار درخشان گوته در نظر گرفت، این اثر تا جایی مهم و خاص تلقی می‌شود که خود گوته در جایی گفته است کسی که ورتر را در ۲۴ سالگی نوشته است برگ چغندر نیست! همین گفته نشان می‌دهد که حتی خود گوته چقدر به بالا بودن جایگاه این رمان در ادبیات داستانی اشراف داشته است. در این داستان ما با سرنوشت جوانی رو به رو هستیم که پس از قطع رابطه با معشوقه خود برای آزادی ذهن به روستایی خوش آب و هوا پناه می‌برد، اما در همین روستا عاشق دختری می‌شود که در یکی از مجالس رقص با او آشنا شده است.

خواندن کتاب رنج‌های ورتر جوان بی‌شک شما را به عشق‌ ناب و دست نیافتنی نزدیک‌تر خواهد کرد. این کتاب را نشر ماهی منتشر کرده است. خواندن این کتاب را به تمام دوستاران کتاب پیشنهاد می‌کنیم.

 

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 14 مرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.