خواص و مضرات گشنیز
خواص گل کلم برای لاغری به همراه نکات مهم و ضروری
خواص گل کلم برای لاغری در این مقاله از سایت پارسی سرا با موضوع “خواص گل کلم برای لاغری” قصد داریم خصوصیات این گیاه را بررسی و به برخی از موارد استفاده …
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری
مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری مقدار مصرف روزانه تخمه شربتی برای لاغری ؛ چقدر تخم شربتی بخوریم تا لاغر شویم؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …
خواص معجون و جوشانده عناب برای درمان سرفه و سرماخوردگی
خواص عناب برای سرفه عناب یکی از انواع میوه هایی است که طبعی معتدل و کمی سرد دارد و می تواند به درمان سریع سرفه کمک کند. در ادامه برای مطالعه این …
خواص و مضرات گشنیز
خواص و مضرات گشنیز
گشنیز یک سبزی معطر می باشد که دارای مصارف پزشکی و آشپزی است ، شما می توانید به لطف داشتن ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این گیاه از آن در آشپزی استفاده کنید. این سبزی برای کاهش کلسترول ، درمان التهاب های پوستی و تنظیم فشار خون موثر است.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گشنیز را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گشنیز و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های گشنیز
کاهش التهابات پوستی
گشنیز دارای سینئول و اسید لینولئیک است ، این دو ماده دارای خاصیت ضد سرطانی و ضد روماتیسمی هستند و باعث کاهش التهاب های پوستی می شوند. گشنیز برای کاهش تورم به ویژه تورم ناشی از نارسایی کلیه موثر است. گشنیز دارای خاصیت مدر بوده و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می شود. همچنین این سبزی ناراحتی پوستی را درمان می کند.
درمان اگزما
گشنیز دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی طبیعی است و برای درمان بیماری های پوستی نظیر اگزما مفید است.
درمان اسهال
گشنیز برای عملکرد گوارش مفید است ، باعث تسهیل در عملکرد روده می شود و اسهال را کاهش می دهد. در گشنیز سینئول، بورنئول، لیمونن، آلفا-پینن به وفور یافت می شود که دارای اثرات ضد باکتری است. اگر می خواهید اسهال را درمان کنید گشنیز مصرف کنید.
کاهش ریزش مو
گشنیز و آب گشنیز دارای مقادیر زیادی از ویتامین و پروتئین می باشد که باعث تقویت مو شده و از ریزش موهای سر جلوگیری می کند.
کاهش فشار خون
کسانی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند بهتر است گشنیز مصرف کنند. گشنیز اثر متقابل یون ها را بهبود می بخشد و فشار در رگ های خونی را کم می کند. اگر می خواهید از بیماری های قلبی عروقی خلاص شوید بهتر است از گشنیز استفاده کنید.
درمان سرماخوردگی
گشنیز دارای خاصیت ضد باکتری بوده که از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند. ویتامین سی موجود در گشنیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان کم خونی
یکی از خواص عالی گشنیز آهن فراوان آن می باشد ، کسانی که از کم خونی رنج می برند بهتر است از گشنیز استفاده کنند. کمبود آهن در بدن باعث تنگی نفس ، تپش قلب ، خستگی شدید و کاهش عملکرد ذهنی می شود. آهن باعث می شود تا عملکرد ارگان های بدن افزایش پیدا کرده و استحکام استخوان ها تضمین شود.
سلامت دستگاه گوارش
گشنیز یک ماده طبیعی برای درمان معده درد و سوزش سر دل می باشد ، اگر می خواهید گوارش خود را تنظیم کنید می توانید از گشنیز استفاده کنید. گشنیز دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده که باعث جلوگیری از مسمومیت غذایی می شود.
خواص ضد آلرژی
گشنیز دارای آنتی هیستامین قوی می باشد که تب یونجه و آلرژی های فصلی را کاهش می دهد.
سلامت کلیه
گشنیز به عنوان یک سبزی مدر بوده و ادرار آور است و به کاهش عفونت های دستگاه ادراری و دفع سنگ کلیه کمک می کند.
تقویت و سلامت استخوان ها
گشنیز دارای منبع مناسبی از کلسیم می باشد که برای سلامت استخوان ها مفید است. کلسیم موجود در گشنیز باعث رشد استخوان ها شده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند. شما می توانید مقداری گشنیز را در رژیم غذایی خود قرار دهید. کلسیم بیشت در مرکز برگ های گشنیز وجود دارد. اگر سلامت استخوان ها برای شما مفید است از گشنیز استفاده کنید.
کاهش خطر ابتلا پارکینسون
مصرف روزانه گشنیز باعث کاهش خطر بیماری آلزایمر و پارکینسون می شود.
عوارض و زیان های گشنیز
خواب آلودگی
اگر در مصرف گشنیز زیاده روی کنید باعث ایجاد خواب آلودگی می شود ، بهتر است قبل از رانندگی طولانی گشنیز مصرف نکنید.
- منبع :
- stylecraze
- organicfacts